След оттеглянето на Андрес Иниеста след края на Мондиала и Жерар Пике преди дни, днес и Давид Силва обяви, че слага край на кариерата си в испанския национален тим.

Звездата на "Манчестър Сити" бе сред основните играчи на "Ла Роха", като бе част от състава спечелил Световната титла през 2010-а и Европейската през 2008-а и 2012-а.

Силва има 125 мача за родината си, в които е отбелязал 35 гола и е взел участие на 6 големи първенства, три от тях спечелени.

Той използва социалните мрежи, за да обяви решението

"Не е лесно да пиша това след всичко, което преживях. Обмислях го през последните седмици, обмислях какво значи за мен националният отбор.

Без съмнение, това е едно от най-тежките решения, които съм взимал, като го правя със смиреност и благодарност.

Националният отбор ми е дал всичко, научи ме как да порастна през юношеските формации до мъжкия състав. Мога с гордост да кажа, че съм записал 125 мача, вкарал съм 35 гола през последните 12 години, в които два пъти спечелихме европейската титла и веднъж световната.

Радостен съм от всичко, което постигнах с отбора, всичко, което преживях с отбора, който никога няма да бъде забравен.

Слагам край на този етап от живота си, изпълнен с емоции, мислейки за незабравимите моменти като ролята на Луис Арагонес - учителят, когото никога няма да забравим.

Не мога да напусна без да благодаря на съотборниците и треньорите, които имаха вяра в мен, на служителите във федерацията, които правеха живота ни по-лесен. Благодаря на семейството си за подкрепата през годините, без тяхната помощ нямаше да съм част от великата историята на националния отбор. Естествено, благодаря и на всички фенове, които ме подкрепяха, докато носех националната фланелка", написа той.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/11781-54571-17/033200