Португалският бранител на Левски - Нуно Рейш, даде интервю пред "Zerozero" в родината си.

Той разказа за живота в изолация и липсата на тренировки, като също така похвали мерките срещу пандемията в България.

Според него тук се е действало доста по-бързо и строго, заради което в страната има доста по-млако заразени в сравнение с Европа.

В неговата родина Португалия, по последните данни с положителен тест за коронавирус за 7400 човека.

"Тук не е толкова зле, колкото в Португалия. До вчера имахме около 200 случая. Тук веднага като разбраха, че имат случаи, бяха много агресивни с мерките и веднага започнаха да затварят граници и публични места. Може би заради тези мерки, много по-драстични и бързи, епидемията не се разпространи.

От малкото неща, които можем да правим без разрешение е отиване на пазар и до аптека. Но избягваме да излизаме. Вече забраниха и излизането от София. Ако искаме да излезем от София, трябва да направим декларация, в която да има мотив. Ако е само за разходка, не може.

Избягваме да гледаме новини. От 24 часа, 23 се говори само за вируса. Много е дразнещо и когато хората са затворени, започват да се побъркват. Сега, когато имаме повече време, вземаме си по 1-2 часа вечер да говорим със семейството и те ни разказват за ситуацията в Португалия.

От клуба ми казаха да съблюдавам карантината, като стадионът и залата ще са отворени за тези, които искат да ги използват, но да не сме близо един до друг. Имаше период на карантина до 30 март, но след като случаите се увеличават, както тук в България, така и в Португалия, изместиха периода до 12 април. В началото ни дадоха план, който беше насочен към физическата подготовка, но сега ще получим малко почивка.

Запълвам сутрините си да помагам на моите дъщери, които имат видеоуроци, за да са в час с темите, които им се преподават. В края на следобеда правя една обичайна тренировка, за да поддържам форма. Съпругата ми е персонален треньор.

Засега не е зле. Аз не обичам да излизам много. Преди можехме да пием кафе, да хванем слънцето, сега трябва да избягваме това. Но не ми омръзва да съм си вкъщи.

Най-много ми липсва радостта в съблекалнята. Да съм с колегите, да си правим майтапи, защото за останалото имам много въображение и мога да импровизирам в домашните тренировки".