https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410814/0131/bg

Португалия постигна много измъчена, но важна победа с 2:0 при гостуването си на Люксембург и така се класира за Европейското първенство, което е догодина.

Кристиано Роналдо и компания се нуждаеха от задължителен успех в последния си мач от квалификационната група "B", но си поиграха с огъня, като пет минути преди края водеха само с 1:0. Класираха се като втори в групата след безапелационния лидер Украйна.

Първото попадение бе дело на Бруно Фернандеш в 39-та минута след страхотен пас на Бернардо Силва. Роналдо имаше тих мач и повечето му шансове за гол №100 с националната фланелка бяха от пряк свободни удари. Той обаче го постигна в 86-та минута, след като добута топката на гол линията, въпреки че тя така или иначе влизаше след удар на Диого Жота.

Люксембург игра много силно и владееше инициативата в големи части от двете полувремена. Това до голяма степен се дължеше на факта, че теренът беше в ужасно състояние, което далеч не спомогна за техничната игра на съперника. Страхотно впечатление в състава на Люксембург направи натурализираният португалец Жерсон Родригеш, който създаде много проблеми за гостуващата отбрана.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410810/0131/bg

Португалия завърши на второто място в групата със 17 точки, на три зад лидера Украйна, който остана без нито една загуба в евроквалификациите.

Сърбия и украинците завършиха наравно 2:2 в Белград, след като гостите изравниха в последната минута на добавеното време. Сърбия се нуждаеше от задължителна победа и грешна стъпка на Португалия, но в крайна сметка остава на третото място с актив от 14 точки.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410814-4509-61380/0831/bg