Португалски вестник е на път да разпали още един скандал в и без това напечената ситуация с разследването около Кристиано Роналдо.

Медията - "Correio da Manha", твърди в голям материал, че Реал Мадрид е принудил своята (тогава съвсем нова) суперзвезда, да сключи извънсъдебното споразумение с Катрин Майорга през януари 2010 г.

Американката обвини Роналдо в изнасилване, а вече е доказан факт, че Кристиано е платил 375 000 долара по споразумението за мълчанието на жената.

Според медията, Реал е натиснал аса си за договора, с който да бъде сигурно, че скандалът няма да се раздуха и това да навреди на имиджа на клуба и неговия най-силен играч.

Мадрид отвърна светкавично и се закани да съди вестника. Изданието обаче седи зад думите си и в страната се пише, че информацията вероятно е подадена от хората в адвокатския отбор на Роналдо.

Тази версия изглежда доста вероятна, защото от тима на Кристиано вчера излезе ново съобщение, свързано именно със споразумението.

"То не е сключено заради чувство на вина, а в опит да се предотврати точно това, което все пак се случи, макар и 9 години по-късно.

А именно, някой да накърни репутацията на Роналдо, която той е изградил със здрава работа и страхотните си успехи във футбола.", гласи изявлението от адвокатите на звездата.

Така се ражда нова сюжетна линия в историята - и тя е свързана със споразумението и това кой и защо го е инициирал.