С решение на Регионална здравна инспекция - Велико Търново, целият отбор на Етър от Първа футболна лига у нас бе поставен под карантина.

След направените повторни PCR-тестове на тима, в събота резултатите показаха още три положителни теста за коронавирус - на един футболист и двама служители от клуба. Ден по-рано заради положителни проби бяха карантинирани още четирима играчи на "болярите".

Така целият отбор е изолиран по решение на РЗИ. Преди месец бе карантиниран целият дублиращ състав на "виолетовите", пак заради положителна проба.

Идентична ситуация във футбола ни имаше и с Академик (Свищов) и Локомотив (Горна Оряховица).

Едно от изискванията е да бъде затворен временно и стадион "Ивайло", на който играе отборът, заради дезинфекция. По програма днес от 17,45 ч Етър трябва да приеме Локомотив (Пловдив) в мач от футболния ни елит. Не е ясно как ще се случи това и вероятно двубоят ще бъде отложен, въпреки че няма официално становище от БФС.

"Спазвали сме всички препоръки и изисквания, включително и през последната седмица - коментира за БНТ треньорът Петко Петков. - Направихме тестовете, първо четири от тях бяха положителни, а после още три. Не сме тренирали пълноценно. В събота РЗИ взе решение да карантинира целия отбор.

Нито сме тренирали, нито сме водили пълноценна подготовка за предстоящия мач. В очакване сме БФС да вземе решение за ситуацията.

Създава се казус с нашето участие в мача, но сме поставени в неизгодни условия - първо заради отсъстващите основни футболисти, второ заради това, че не сме тренирали заради карантината."