Славия и Етър сложиха край на расисткия скандал, който избухна след мача между двата тима от последния кръг.

Самоубийственото им равенство 1:1, което ги остави в битката за оцеляване, бе замъглено от скандала между нападателя на "болярите" Миси Мезу и стражът на "белите" Светослав Вуцов.

Габонският нападател на Етър потърси саморазправа със Светослав Вуцов, а след мача обяви чрез фейсбук профила си, че вратарят го е нарекъл "маймуна".

Естествено, че веднага последва отговор от страна на Вуцов. Според него думите му към Мезу са били "Симулант, бягай от тук", като не е имало абсолютно нищо расистко в размяната на реплики помежду им.

Бащата на младия вратар - Велислав Вуцов, дори заплаши да съди Миси Мезу за клевета.

Очевидно след телефонен разговор между двамата замесени играчи, е постигнато разбирателство помежду им и разследване от страна на БФС няма да е нужно.

Двата клуба пуснаха две еднакви съобщения по едно и също време на сайтовете си, в което пише:

"Уведомяваме привържениците на двата отбора и футболната общественост у нас, че по тяхна инициатива футболистите от двата отбора - Светослав Вуцов (Славия) и Гаетан Миси Мезу (Етър), в телефонен разговор символично са си "стиснали ръцете" и са сложили край на размяната на реплики помежду си, дали повод за излишно напрежение в отношенията между тях и отборите им.

Като професионални футболисти двамата са си пожелали успешни игри и добро представяне на "Славия" и "Етър" в предстоящата плейофна фаза на шампионата в елитната лига на България".