Черно море официално ще има привилегията да гостува в европейски мач на родна земя.

Това стана факт, след като опонентът на "моряците" в турнира Лига на конференциите - Апоел Беер Шева, потвърди спряганата от около седмица новина, че ще изиграе домакинския си мач в Ловеч.

Причината е, че УЕФА все още не позволява провеждането на международни мачове на територията на Израел поради мерки за сигурност.

Така израелския клуб, който вече гостува два пъти у нас в последните три годиниа - на Арда в Кърджали и на Левски в София, трябваше да избира между няколко варианта за своето домакинство.

Израелската федерация има сключен договор с тези на Полша и Унгария за приемане на мачове на националния тим и клубните отбори, а УЕФА също така предложи и някоя прибалтийска страна като вариант.

В крайна сметка Апоел обаче реши да приеме предложението на БФС, а именно да домакинства на Черно море в България, като от предложените варианти като Ловеч, Търново и Стара Загора, израелците се спряха на Ловеч.

София, Разград и Пловдив бяха невъзможни варианти за подобен мач, защото в тези градове мачовете си ще играят останалите ни евроучастници.

Няма да е изненада, ако Апоел изобщо не се прибира до Израел, а избере да остане цяла седмица у нас, преди да гостува на Черно море в Разград.

Първият мач ще се играе на 25 юли, а реваншът в Разград е на 1 август.