Трусовете в родния футбол продължават, след като лидерът във Втора лига изненадващо реши да прекрати участието си в шампионата.

Става въпрос за скромния тим на Кариана от монтанското село Ерден, който изненадващо бе начело на второто ниво на футбола ни след 14 изиграни кръга.

Кариана дори игра мач вчера, когато победи Струмска слава с 2:1, като именно този успех прати отбора от Ерден на върха.

Днес треньорът Веселин Великов потвърди появилите се слухове, че мачът Кариана приключва с професионалния футбол. Това все пак ще се случи след мача срещу Хебър, който е последен във Втора лига през календарната година.

"Казаха ни, че от 1 януари няма да има мъжки тим и всички сме свободни да си търсим нови отбори. Жалко, наистина, но такива са реалностите. Беше ми трудно да мотивирам момчетата, но се показаха като истински мъже и спечелихме домакинската среща със Струмска слава (2:1). Остава ни още един мач до края, срещу Хебър на 11 декември на наш терен, който трябва да изиграе така, както можем и да си тръгнем с гордо вдигнати глави", каза той.

Така Втора лига ще остане с три отбора по-малко през вторяи полусезон, след като Дунав (Русе) така и не започна участие, а Витоша (Бистрица) се отказа след 6 кръга.