Някога Робиньо бе един от най-добрите играчи в света, а в съвсем скоро време изглежда ще бъде затворник. Бразилецът изгуби обжалването на присъдата си за девет години затвор за участие в групово изнасилване. Апелативният съд в Милано потвърди това, но Робиньо все пак ще може да обжалва решението в срок от 90 дни.

36-годишният футболист и негов приятел трябва да платят на 22-годишната жертва сумата от 60 000 евро. Робиньо и Рикардо Фалко са единствените разпознати от общо шестима мъже, изнасилили албанска жена в нощен клуб в Милано. 

Бившият бразилски национал е категоричен, че не е изнасилвач, макар да призна, че е изневерил на жена си, с която са женени от над десет години и имат три деца. Съдебното дело остави ветеранът без отбор, след като от Сантош се видяха принудени да го освободят. 

Той се завърна в първия си отбор по-рано тази година, но развитието на делото накара някои от спонсорите на клуба да заплашат с оттегляне, ако не се стигне до раздяла с Робиньо. Част от тях наистина прекратиха договорите си със славния тим заради "липса на уважение към жените".

Робиньо има 100 мача за националния отбор на Бразилия и е играл за клубове като Реал (Мадрид), Милан и Манчестър Сити.