Бившият играч на Лудогорец Хосе Луис Паломино действително е дал положителна допинг проба. Това стана ясно след отварянето на "Б" пробата му в антидопинговата лаборатория в италианската столица Рим. В момента защитникът играе за Аталанта, а при изненадващ допинг контрол на 5 юли в кръвта му бе отчетено наличието на забранено вещество.

Вариантите пред него в момента са няколко - да обжалва, да изпрати обяснение или да поиска да бъде разпитан от специалистите. В момента правата му са спрени, а Паломино е категоричен, че не е взимал допинг.

Южноамериканецът подписа с Лудогорец през 2016 година, след като предходните две години бе играл във френския Метц. Той изкара само един сезон в Разград (41 мача и 2 гола), след което бе закупен от Аталанта, където продължава да се подвизава и до днес.

"Орлите" получиха 4 милиона евро за Паломино, като това продължава да е един от по-впечатляващите им трансфери.

Бранителят моментално се превърна в основна фигура за "бергамаските" и за пет пълни сезона в клуба е изиграл 203 мача на всички фронтове, като в това число влизат и 33 в европейските клубни турнири. Паломино има на сметката си и 8 гола за Аталанта.