ФИФА официално потвърди началния час и мястото за двете контроли, които националният тим на България ще изиграе през следващия месец.

На 16 ноември родният тим ще гостува на Кипър, а четири дни по-късно - деня на откриването на Мондиала, предстои и приятелски мач срещу Люксембург.

Мачът срещу Кипър ще е от 13 часа на обяд и ще се играе на стадион "Йоргос Карапатакис" в Ларнака, познат още и като "АЕК Арена".

За България това ще бъде общо 11-о гостуване в Кипър, като до момента три от тези мачове са се провели в град Ларнака, но нито един на "Йоргос Карапатакис".

На построената през 2016-a стадион от родните тимове официален мач е играл само Левски, който загуби с 0:3 от местния АЕК.

Мачът ни срещу Люксембург пък ще бъде три дни по-късно от 15 часа българско време, като ще завърши малко повече от час преди официално откриване на Мондиала, което ще бъде с мач между Катар и Еквадор от 18 часа наше време.

Въпросният двубой срещу Люксембург ще се проведе на открития преди година "Стад дьо Люксембург" в едноименната столица на страната.