Месут Йозил побесня след смяната си по време на мача между неговия Арсенал и Манчестър Сити, загубен от "артилеристите" с тежкото 0:3.

Бившият германски национал изрита ръкавиците си при излизането си от терена в 59-та минута за сметка на младия Емил Смит-Роу и показа негодувание срещу решението на временния наставник Фреди Люнгберг.

При смяната се чуха освирквания от феновете на Арсенал в посока Йозил, които се увеличиха заради невъздържаното му поведение. Случаят напомни този на Гранит Джака, който също е на нож с привържениците.

Темата с Йозил стана основна в английските медии, а Люнгберг заяви, че ще се справя със ситуацията.

"Смених Месут, защото исках повече енергия в отбора. Мисля, че Емил се справи добре, след като влезе. Реакцията е негово решение и ще се справям с това. Ще видим какво означава тя за бъдещето, но със сигурност искаме играчите да се държат както подобава", заяви заплашително шведът, който не се знае дали ще остане като постоянен мениджър.

Йозил изигра едва осем мача във Висшата лига през този сезон и още не е отбелязвал гол, като има една асистенция. Често бива критикуван, че не влага достатъчно енергия и няма принос в големите мачове. Такъв бе и случаят срещу "гражданите".