Българският футболен съюз вече 10 месеца се управлява от временно ръководство, а до този момент открити кандидатури за шефското място нямаше.

Президентският пост се освободи през октомври, когато Бойко Борисов и Красен Кралев поискаха оставката на Борислав Михайлов.

В интервю пред "24 часа", Христо Порточанов открито поиска овакантеният от Михайлов пост.

Бившият футболен бос от славните години на Нефтохимик обяви, че със сигурност ще се кандидатира за шеф на централата, като това по никакъв начин от това кой ще е премиер и президент на България.

"Относно моята кандидатура за шеф на БФС, твърдо мога да кажа, че тя не зависи по никакъв начин от това кой ще е премиер и кой президент на България.

През годините съм доказал, че мога да работя с всички управления. Със сигурност няма да изневеря на принципите си и спазването на законите и в бъдеще.

Има колеги, които се ослушват като гърмени зайци и чакат да видят дали Бойко ще падне от власт, или ще остане, и тогава да обявят намеренията си. Това говори за техния морал", заяви Поротчанов.

Първоначално Конгресът за избор на нов президент бе насрочен за началото на юни, но мерките около пандемията наложиха преместването му.

Новата дата е 11 декември, което означава, че временният президент Михаил Касабов ще управлява футбола ни повече от година.

До момента сред спряганите имена бяха Емил Костадинов и Стилиян Петров, но и двамата не са заявили желание да се впускат в тази битка към този момент.