Британското правителство направи компромис към намирашия се в изключително тежка ситуация отбор на Челси.

След нанесените промени по оперативния лиценз на клуба, който влезе в сила след наложените на Роман Абрамович санкции стана ясно, че компанията собственик на лондончани ще има право да вложи 30 милиона паунда.

Става въпрос за компанията "Fordstam Ltd", която логично е собственост на Абрамович. Разбира се, това не означава, че той непременно ще вложи пари в клуба, но очакванията са да го стори.

Подобен ход може да се окаже спасителен за Челси преди очакваната от всички продажба на клуба, която обаче няма как да се осъществи в кратки срокове заради мащаба на самата сделка.

Към момента евроепйският клубен шампион продължава да е със запорирани сметки, като не мжое да извършва никаква търговска дейност и да генерира приходи. Клубът може да оперира със сума за плащане на заплати и най-належащите разходи като пътувания за мачове и плащане на сметки.

В същото време медиите в съседна Турция излязоха с новината, че Роман Абрамович вече си е набелязал нов отбор, който да купи.

Става въпрос за елитния Гьозтепе от град Измир.

Турция е една от малкото страни по нашите ширини, в която санкции към Русия и руските граждани не са наложени, от което Абрамович се възползва.

Той премести не само яхтите си на турски пристанища, но и доста от своите бизнеси и активи, като се очаква Гьозтепе да е новият му футболен проект.

Клубът към момента е закъсал на 18-а позиция и по всяка верояност ще изпадне от турския елит.