Петима ултраси влизат в затвора след сбиването, което завърши със смъртта на запалянко. Инцидентът стана на 26 декември, часове преди мача на "синьо-черните" с Наполи у дома.

Тогава интеристите устроиха засада на фенове на гостите, а при опит да се измъкне от нея, един бус удари фатално Даниеле Белардинели, 35-годишен ултрас от Варезе.

Той е бил на мястото като част от хората, устроили засадата, въпреки че не е привърженик на Интер. Агитката на Варезе е побратимена с тази на Интер, и често посещава мачовете на гранда.

Даниеле бе един от тарторите на неофашистката групировка "Blood & Horror", ММА боец, женен с две деца и е добре познат сред фенските среди в Италия. Самият той е изтърпявал 5-годишна забрана за посещение на футболни срещи.

Съдът прати зад решетките за непредумишлено убийство Марко Пиовела, един от лидерите на групировката Boys (от ултрасите на Интер), за 2 години и 10 месеца. Нино Чикарели (групировка Viking, също на Интер) отива в затвора за 3 години и 8 месеца.

Алесандро Мартинели, ултрас на Варезе и приятел на загиналия Белардинели, също е осъден за организиране на засадата - ще лежи 3 години. Франческо Бай и Симоне Тира получиха присъди от 2 години и шест месеца.

Условно бе осъден Лукас да Рос, който е съдействал на следствието.

Обвинителите не останаха доволни, те искаха присъди от 5 до 10 години за ултрасите.

Всички те обявиха от своя страна, че ще обжалват.