В Байерн следват златно трансферно правило, създадено от Рибери

Байерн (Мюнхен) години наред доминира в Бундеслигата, а сега подсили състава си с изненадващ трансфер. Португалският национал Жоао Кансело пристигна на "Алианц Арена" под наем от Манчестър Сити за остатъка от сезона. Изненадващата сделка породи нови дискусии относно трансферната политика на баварците, а Карл-Хайнц Румениге разкри златно правило, което в клуба следват и което позволява на германския колос да е на такова ниво.

То е свързано с изходящите трансфери и е създадено благодарение на клубната легенда Франк Рибери.

"Голямата разлика между нас и останалите отбори, да речем Дормунд или Лайпциг, е следната - философиите ни са различни, най-вече от икономическа гледна точка. Байерн никога не би продал Белингам или Нкунку. Имаме железен закон - играч, който е критичен за отбора, трябва да остане, без значение на каква цена", разказва легендарният бивш играч и шеф на отбора.

Тази политика става факт благодарение на Франк Рибери, за когото през 2008 година е имало две невероятно предложения от други отбори, съответно от Испания и Англия, като второто Румениге описва като "направо неморално за отказване".

"Тогава се срещнахме с Франк и му казахме, че искаме да остане на всяка цена при нас. Отправихме му оферта, която буквално не можеше да откаже, тя бе на върха на възмоностите ни и той остана. Следваме тази визия и до днес. Да кажем, че можем да продадем Мусиала за 100 милиона евро. Но къде ще намерим подобен играч след това? Той не просто е изключителен на терена, а е и страхотен човек", добавя още Румениге.

Да, през лятото Байерн се раздели с Роберт Левандовски, но ситуацията е малко по-различна, защото полякът вече е в напреднала възраст и макар да продължава да бележи за Барселона, баварците все пак изкараха пари от 34-годишен играч.