Националният отбор на Англия бе наказан да изиграе един мач пред празни трибуни.

Трите лъва също така ще бъдат в период на пробация от две години, в които ново нарушение ще им донесе още един мач без публика и поредна глоба.

Освен това местната Футболна асоциация трябва да плати глоба от 100 000 евро на УЕФА.

Причина за наказанието са ексцесиите преди и след финала на Европейското първенство по футбол между Англия и Италия на "Уембли".

Още преди двубоя стотици фенове създадоха суматоха, а някои от тях дори се биха със стюардите в опит да нахлуят на стадиона без билет.

Десетки от тях в крайна сметка успяха да влязат в така или иначе претъпкания "Уембли", а цялата суматоха доведе и до няколко пострадали привърженици, а 51 от тях бяха арестувани.

Грозни сцени имаше и след мача, когато групи от английски фенове нападаха тифози на Италия на излизане от стадиона.

Много от кадрите бяха запечатани с любителски кадри и бързо обиколиха социалните мрежи, предизвиквайки сериозно неодобрение.

Освен това английските фенове си навлякоха гнева на феновете из Европа, защото във всеки един от мачовете си на Евро 2020, бурно освиркваха и показваха неуважение към химна на противника.

Така след няколко наказания, които другите отбори отнасяха в мачове срещу Англия, сега и Трите лъва ще изтърпят мач без публика.

Един от засегнатите отбори беше България, когато през октомври 2019-а избухна расистки скандал в мача ни срещу Англия, като тогава отново платихме сериозна глоба и играхме мач пред празни трибуни. Абсолютно същото се случи и с Унгария преди месец.

Снимка: AP/БТА