Мачът Интер - Лудогорец от 1/16-финалите в Лига Европа ще се играе в четвъртък и няма да бъде отлаган, потвърди УЕФА. Но на него няма да има публика - това е категоричното решение на италианското правителство.

Днес то ще излезе със специално съобщение за всички спортни състезания в страната до неделя, като те или са отложени, или (както в този случай) ще минат без зрители.

Причината е в увеличилите се случаи на коронавирус в Северна Италия (вече над 150) и опит да бъде пресечена епидемия, като се ограничи струпването на хора на събития с масова посещаемост.

В Милано ситуацията е особено сложна, като от неделя на обяд е затворен и символният площад пред катедралата Ил Дуомо, както е спрян и достъпът до самата сграда - основен магнит за туристите и гостите на града.

УЕФА е потърсила разрешение в преместването на мача в Рим, но правителството на Италия не вижда такава възможност, тъй като и в стоицата мачът пак ще е без публика.

Още в неделя Лудогорец отправи официално запитване до европейските футболни ръководители за яснота около двубоя.

Клубът обяви на сайта си, че над 600 привърженици-българи са купили билети за мача, както и са организирали вече пътуването си.

В Италия обаче се вълнуват далеч повече от информацията, че неделното дерби Ювентус - Интер ще остане без зрители. Това се очаква да бъде потвърдено също днес. Мачът на "синьо-черните" с Лудогорец далеч не е толкова ключов според местните медии, особено след 2:0 за Интер в първия мач в Разград.