Феновете на Лийдс Юнайтед празнуваха лудо и до късно промоцията на техния отбор във Висшата лига след 16-годишно изгнание по долните дивизии.

Празненствата им обаче не бяха добра новина за органите на реда, както и служителите, които трябваше да почистват след тях на другия ден.

Центърът на най-големия град в западен Йоркшър буквално се превърна в сметище с празни бутилки от бира, кенчета, хартиени отпадъци от храна и всевъзможни други боклуци.

Местните медии съобщават, че около 7 хиляди души са участвали в празненствата. За жалост те не са минали без инциденти, като жена-полицай е получила сериозна травма на главата, след като по органите на реда са хвърляни бутилки.

Поведението на феновете на Лийдс не е изненадващо. Те винаги са се славели като едни от най-агресивните и неспокойни почитатели на футбола на Острова.

Общо девет души са арестувани на празненствата, а със сигурно през следващия сезон, когато феновете се върнат по трибуните, ще има още инциденти. Лийдс ще възобнови историческото си съперничество с Манчестър Юнайтед, което винаги е носило проблеми на полицията.

Вижте снимки от мини-сметището в центъра на Лийдс:

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images