Селекционерът на България Ясен Петров не се притеснява, че може да бъде уволнен при загуба от Грузия.

Вторият мач на националите е в неделя от 21:45 часа отново на стадиона в Разград, където преди 2 дни "лъвовете" стартираха участието си в Лига на нациите с равенство 1:1 с Македония.

Двубоят бе изгледан на живо от президента на БФС Борислав Михайлов, а след това се появиха информации, че босът е крайно недоволен от играта на тима и е привикал Ясен Петров за дълъг разговор.

Спецът призна, че се е виждал с Михайлов, но увери, че е спокоен за поста си.

"Президентът на БФС има право да се среща с всички нас. Имахме обяд с него. Четох много неща. На вашите колеги казах, че година и половина опитваме да подмладяваме този отбор. Този отбор има бъдеще, а аз не се притеснявам за моя пост. Спекулациите не ме притесняват. В живота си съм видял всичко", коментира Петров.

Селекционерът също така заяви, че България ще търси победата срещу Грузия.

За целта ще бъдат направени няколко промени в отбора, но Петров отказа да внесе конкретика и призова за търпение.

"От мача със Северна Македония нямаме хора с проблеми. При всички положения ще направим промени, за да извлечем максимума от кадъра, с който разполагаме. Уважаваме отбора на Грузия. Нашата цел е да победим. Имам голямо уважение към треньора Вили Саньол. Наясно сме, че това ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме противника детайлно. Един мач може да бъде лесен, ако си го направим лесен.

Също така един мач може да бъде труден, ако си го направим труден. В последно време във футбола няма фаворити и аутсайдери. Футбол стана една много изравнена игра. Когато фаворизирате някого, това е опасна клопка. Искаме да победим и никога не сме се определяли като фаворит", обобщи треньорът на България.