Лудогорец ще се опита да реши всичко в спора със "Сутиеска" още в първата среща. Около това мнение се обединиха всички в лагера на "орлите" преди първия официален двубой за шампионите.

Във вторник от 20:45 часа играчите на Анте Шимунджа приемат черногорския тим в първото си препятствие по пътя към Шампионската лига.

Спецът бе категоричен, че тимът му е готов за изпитанието. Единственият проблем е Кирил Десподов, който все още изостава с подготовката и не е готов за цял мач.

"Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме необходимата информация за следващия съперник и очаквам максимални усилия от нашия отбор и голяма амбиция към мача. Знаем, че мачът ще е труден, защото е квалификация за ШЛ. Имаме максимален респект към съперника. Трудно е да предположа как ще играе. Предполагам, че ще играят по-дефанзивно, защото в първата среща са гости. Най-вероятно ще бъдат опасни на контраатака. Всички са на линия. Десподов тренира много добре, но не е готов за 90 минути. Все пак не е участвал и в приятелските мачове", заяви специалистът", заяви Анте Шимунджа.

Той бе подкрепен и от Антон Недялков, според когото Лудогорец е изявен фаворит в срещата.

"На подготовката се постарахме максимално и сме готови. За Сутиеска не мога да кажа много. За мен е важно отборът да е концентриран и да играе на нивото, на което трябва. Разбира се, че ще се постараем да решим всичко още в първата среща. Първи мач е, ще бъде трудно, но ще се постараем", заяви бранителят.

От "Лудогорец" също така напомнят, че в момента се продават билети на клубната база в Разград, както и на билетната каса на улица "Васил Левски". Днес гишето ще работи до 18,00 ч., а утре (5 юли) от 10,00 ч. до началото на мача.

Клубът призовава феновете да дойдат на стадиона по-рано, за да се облекчи пропусквателния режим. Лудогорец съобщава, че на "Хювефарма Арена" няма да бъдат допускани фенове в нетрезво състояние, с оръжия, опасни предмети, пиротехнически средства, запалки, бутилки, както и шишенца парфюм и дезодорант.

Расистките скандирания, както и използването на лазери от трибуните по време на мача, са абсолютно забранени.