Кристиано Роналдо е синоним на здрава работа и отдаденост. Португалският нападател може да играе и до 40-годишна възраст, смята негов бивш съотборник в националния отбор.

Пауло Ферейра игра редом с Кристиано в селекцията на Португалия на четири големи турнира в периода 2004 и 2010 и го познава достатъчно добре, за да вярва в твърдението си. Бившият защитник изгради име в Челси, където се задържа и най-дълго като професионален футболист.

"Познавам Кристиано от много време. Има невероятно поведение, професионализъм и работна етика. Ще играе до онзи момент, в който тялото му каже, че не може повече. Смятам, че има още четири или пет години", смята Ферейра и допълва, че вижда как звездата на Ювентус може да играе и на 40.

"За да си на такова ниво на 35, значи се грижиш за себе си. Трябва да работиш здраво, да си почиваш и да се храниш правилно. Той прави всичко това. Така че когато казва, че може да остане в игра до 40, аз се съгласявам. Ако няма контузии, може да го направи при всички положения", казва още бившият защитник на Челси.

"Той продължава да е важен играч и да е уважаван от всички. Все още всява страх, защото може да реши всеки един мач", обобщава Ферейра.