Пет години след смъртта на Тито Виланова, неговият асистент Жорд Роура разказа любопитна история, която малцина до този момент знаеха.

Виланова се оттегли от треньорския пост в Барселона през 2012-а заради тежко раково заболяване, а на 25 април 2014-а си отиде от този свят.

Помощникът му Роура разкри, че само шест дни преди да си отиде, Виланова е имал дълъг разговор очи в очи с Меси, който убедил аржентинеца да остане на "Кам Ноу".

По това време Меси бил разочарован и загубения финал за Купата от Реал и от слабия сезон, оказал се впоследствие първи без трофей от доста години.

На всичкото отгоре, той бил засипван с критики от каталунските медии, което накарало гениалният играч да се огледа за оферти извън "Камп Ноу".

Виланова разбрал за тези намерения и се срещнал с Меси. Разказвачът на историята Жорди Роура не е присъствал в стаята, но след този разговор, Меси е променил решението.

Самият аржентинец е признал това години по-късно пред хора в клуба.

"Макар да не бях там, зная какво мислеше Тито за ситуацията и предполагам какво са си говорили.

Той му е развил теорията, че Барса е неговото място, естественият му хабитат. Този клуб изцяло отговаря на начина на игра на Меси и никъде другаде няма да се чувства щастлив".

Радвам се, че пет години по-късно, Лео продължава да е част от този клуби да пише история.