Ал Хилал направи запомнящо се представяне на новата си мегазвезда Неймар пред препълнените от над 58 000 души трибуни на стадион "Кинг Фахд" преди домакинството на Ал Файха от втория кръг на местното първенство.

От клуба се бяха погрижили представянето на Неймар да бъде меко казано грандиозно, като освен с пирошоу с огньове от всички ъгли, имаше и заря, както и специални холограми - едната изписа "Neymar is Blue" (б.р. - Неймар е Син), а другата оформи неговата картичка в популярен футболен симулатор.

Малко след това обаче стана ясно, че бразилецът ще трябва да изчака до септември, за да дебютира, призна треньорът Жорже Жезус.

"Неймар е иновативен и креативен играч, той ще ни помогне да се подобрим, но сега има лека контузия и не знам кога ще се завърне. Може би ще бъде готов в средата на септември. Не знам как бразилският национален отбор му прати повиквателна, той не е готов",заяви Жезус.

Неймар не е играл за Бразилия от миналогодишното Световно първенство, тъй като се възстановява от контузия в глезена, получена през февруари, но беше включен в състава за квалификациите за Световното първенство срещу Боливия на 8 септември и Перу четири дни по-късно.

Getty Images