Павел Колев официално бе представен като изпълнителен директор на пловдивския Локомотив.

Колев, който е дългогодишен служител на БФС, където в даден момент заемаше директорски пост, също така бе и директор в столичния гранд Левски, когато собственик на тима бе Васил Божков.

Новият директор на "смърфовете" заяви, че в Локомотив няма да настъпят сериозни кадрови промени, а целта пред него е да отвори нови хоризонти за приходите в клуба.

"Лесно е да се променя, когато нямаш представа къде си. Не се прави така според мен. Първо искам да се запозная с хората, след което трябва да чета доста, да се запозная в максимално кратък срок с документацията. Не съм се запознал още с никого от персонала, не съм си стиснал ръката с никого. След като се запозная с всички и изкоментирам какви очаквания имам аз, ще видим дали имаме общо бъдеще. Ще имаме нови хора в екипа най-вероятно. Идеята е администрацията да работи бързо.

Трябва да се погрижим клубът да започне да генерира повече приходи. Трябва да отворим нови хоризонти за приходите. Трябва да се приключи с това схващане, че всеки футболен собственик едва ли не трябва само да натиска бутона за изваждане на калкулатора. Локомотив има една от най-верните публики, ако не и най-вярната, която съм виждал. Трябва да изградим отлична комуникация с привържениците. Трябва да знаем кои са и къде са феновете на отбора, защото съм убеден, че има такива и в чужбина. И трябва, разбира се, да монетизираме тази любов. Клубът да се развива, това е естествен процес.

Ще трябва някакво време, но концепцията горе-долу е ясна. Видяхме се с Александър Томаш, вчера имахме среща, преди това говорихме по телефона, основните точки са ясни - подготовка, някаква променя в състава предстои, инициирана основно от него, разговаряме и чистим тези неща, нямаме много време между другото - лагерът мисля, че започва на 25 юни. Александър Томаш трябва да разполага дотогава с това, което иска.

Томаш има договор за още една година, не съм коментирал с него желание да напусне, ако има друго желание, разбира се, би трябвало да го заяви. Не го познавам, не знам как работи, не мисля, че с моето идване трябва да се сменя треньорът веднага. Ролята на спортен директор също е много важна, категорично смятам, че това не е част от моите задължения, но ще се опитам да помогна в това отношение, защото и времето е кратко, трябва да се работи бързо", добави новият шеф на "Лаута".