Контролната среща между Левски и шампиона на Малайзия Джохор беше прекратена в 52-ата минута заради меле между играчите на двата отбора.

Двубоят в Дубай вървеше при резултат 0:1 за малайзиците, когато Филип Кръстев бе ударен от Форестиери, което предизвика остри реакции от играчите на двата отбора.

В мелето се намесиха и треньорските щабове, а след дълго обсъждане със съдиите бе решено мачът да не продължи.

Станимир Стоилов предложи на треньора на съперника двамата замесени играчи да бъдат извадени от срещата, но получи отказ.

Тя трябваше да е петата проверка за отбора на Станимир Стоилов след тези с Ал Наср (2:1), Ал Кувейт 2:3), Рига (3:2) и отново Рига (2:0).

Мачът с малайзиците бе изпълнен с провокации и груби влизания от играчите. Постепенно обстановката се изнерви и ескалира в началото на второто полувреме.

Иначе Джохор поведе в резултата в Хуан Мунес в 24-ата минута след грешка на Сонко Сундберг и прецизен удар с левия крак на съперника.

Иначе освен тази ситуация Пламен Андреев направи хубаво спасяване с крак минути преди попадението.

"Ясно е, че контролата беше добре да я прекъснем, отколкото да продължават излишните нерви. 45 минути стана добра проверка. Стана една агресия в повече от нужното. Продължаваме със старите грешки при изнасянето на топката и веднага получихме гол. Като ритъм и игра се получи добра проверка. Може би и част от нашите футболистите се поддадоха на емоциите", каза Стоилов след мача.