Скандално завърши мачът от Първа Бундеслига между Бохум и Борусия Мьонхенгладбах - двата отбора успяха да изиграят само 69 минути.

При резултат 0:2 се случи неприятен инцидент, който първоначално не бе видян нито от зрителите пред телевизорите, нито от играчи и главния съдия Бенжамин Кортус.

Той отиде към тъчлинията, където неговият асистент Кристиан Гителман бе приклеклан и ядосано сочеше към трибуните зад него. Оттам бе полетяла пластмасова чаша, наполовина пълна с бира, която удари по главата страничния съдия.

След няколко минути на колебание и консултации, Кортус прекрати мача по "причини, касаещи сигурността на хората на терена". Това не се случва за първи път в Германия - идентична ситуация се разигра преди точно 11 години, отново през март.

Тогава на мача Санкт Паули - Шалке отново полетя чаша с бира, която намери главата на страничния арбитър. И тогава мачът бе спрян.

Бохум се извини на съперниковия отбор и всички фенове в Германия през профилите си в социалните мрежи и нарече случилото се "идиотска постъпка", както и "позор".

Хвърлилият чашата запалянко е разпознат на охранителните камери и ще бъде спрян поне за 5 години от стадиона на любимия отбор.