Отборите от Премиър лийг единодишно гласуваха да подновят тренировки тази седмица. Те ще спазват стриктно медицинските протоколи, а решението бе взето на среща по-рано днес.

Английските елитни тимове могат да започнат групови занимания с ограничен брой футболисти още утре. За да се случи това обаче играчите трябва да направят тестове за COVID-19 и резултатите да са отрицатиелни.

Това е първата точка в плана за цялостното рестартиране на сезона във Висшата лига. След като играчите започнат тренировки на групи, спазвайки социална дистанция, ще последват и тренировки с пълен контакт, след което ще дойдат и мачовете. Експертите смятат, че следващите две фази в протокола ще бъдат истинското затруднение.

За пример веднага бе дадена ситуацията в Германия, където в Бундеслигата отново се играе футбол, но положението там е различнот от това във Великобритания. В неделя германците са регистрирали 589 нови случая на коронавирус, докато при британците бройката е много по-голяма - 3534. 

Яснота относно подновяването на мачовете в английския елит все още няма, а това надали ще се случи преди първите седмици на юни.