Цялата организация за футболната среща между България и Унгария тече чрез кореспонденция между БФС и УЕФА. Това съобщи премиерът Николай Денков.

По-рано днес стана ясно, че мачът между България и Унгария ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" в четвъртък от 19.00 ч. Предстои УЕФА да обяви официално решението.

Държавата няма преки права да се включва в процеса. Това е решение, до което са стигнали БФС и УЕФА и ние трябва да им помогнем да го организират", заяви Денков.

"Има работна група между МВР, СДВР и БФС и се обсъждат всички необходими мерки, така че да се осигури безопасно протичане на мероприятието. Утре МВР ще даде брифинг за взетите мерки", поясни министър-председателят.

"До тази ситуация се стига, защото за всички е очевидно, че българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу и е време БФС да си даде сметка, че той носи отговорност за това и тези протести, които се появяват, имат своето основание, защото трябва да се промени нещо", заяви Денков и допълни:

"Държавата няма право да се меси пряко във федерациите, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса".