Министър-председателят Бойко Борисов коментира темата с "Левски" три дни, след като контролния пакет с 87 процента от акциите на клуба му бе джиросан от Георги Попов и Васил Божков.

Премиерът обаче категорично отказа да се замесва, което прави ситуацията около "сините" още по-сложна. В приложеното видео (след 35-а минута) той отговори на въпроси на репортери по горещата тема.

Законът гласи, че неговият подпис е необходим, за да бъдат прехвърлени акциите на друго физическо лице, което да действа в посока спасяването на клуба в условията на непосилна финансова криза.

"Аз едно знам от дядо ми - насила може да вземеш нещо, но не можеш да го дадеш - коментира Борисов. - Това беше подигравка и беше ясна целта - от кого и защо. На кого ще прехвърлям? Как така без да ме питам?

Като го позволя законът, на мен ми позволява да им кажа - вие сте едни негодници и не искам да ви чувам! Нито знам кой какво е подписвал, нито ме интересува. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал.

Ако така казва законът, направено е умшилено е да не стане. Почитателите на Левски да си търсят този, който го е направил.

Ами, утре една фирма, която е пред ликвидация, може да ми джироса акциите си?

Пакетът с акции не е в мен, а в Сашо Диков, който ги разнася из София. Нямам отношение, не желая и няма да го направя.

Няма полезен ход. Подиграха се с Левски, да ги прехвърлят на когото искат. Няма да участвам в това.

По никакъв начин не искам да се замесвам в тази тема."