Левски официално преподписа с един от основните си играчи в последните седмици - Андриан Краев.

22-годишният снажен халф сложи подписа си под договор с продължителност до лятото на 2024 г.

Той пристигна на "Герена" миналата есен, в разгара на огромната криза в клуба, когато почти всички скъпоплатени играчи си тръгнаха, а бяха привличани бивши "сини" кадри или футболисти с по-скромни визитки.

Именно такъв бе Краев, който играеше във Втора лига за тима на Хебър. Той обаче доста трудно успя да се приспособи към Левски и играеше твърде рядко.

Краев рядко попадаше сред титулярите, а треньорите Георги Тодоров, Славиша Стоянович и Живко Миланов го използваха зад нападателя или като нападател, където изявите му изобщо не бяха убедителни.

С идването на Станимир Стоилов, изненадващо за мнозина Андриан Краев започна да играе като опорен халф, а позиция му пасна идеално.

Той е сред най-добрите в тима от идването на Стоилов и със сигурност играчът, който показа най-сериозно израстване за няколко седмици.

Може би това е накарало Стоилов да пожелае дългосрочно обвързване с Краев. На този етап повечето играчи на "сините" са с договори до края на този сезон, като не е ясно как ще се процедира с тях.

Треньорът коментира тази ситауция, като призна, че все пак и клубът е притиснат финансово и не може да предложи увеличение на възнаграждението на футболистите си.

"Новите договори се извоюват на терена, няма друго място, където да ги заслужиш. Със сигурност ще има предложения към някои други играчи, но се надявам да успеем да се разберем финансово, защото сме притиснати от тази гледна точка", сподели Стоилов.