Правилата важат за всички. Дори и за футболистите на Реал (Мадрид). Това разбра, макар и по труден начин, Лука Йович, за когото "белите" платиха 70 милиона евро на Айнтрахт (Франкфурт) миналото лято.

Сезонът в Испания е спрян заради пандемията от COVID-19, а Йович, който така или иначе не получаваше много игрово време през сезона, намери как да си навлече проблеми извън терена.

Mладият сръбски нападател се прибра в родината си, но вместо да спазва задължителната карантина, бе забелязан по улиците на Белград, празнувайки рождения ден на гаджето си.

"За съжаление имаме лоши примери от футболните ни звезди. Те печелят милиони и игнорират задължителната самоизолация, след като са се прибрали в Сърбия", коментира премиерът на страната Ана Бърнабич.

Президентът на Сърбия Александър Вучич бе още по-категоричен в отношението си спрямо Йович.

"Ако напусне апартаменте си ще бъде арестуван", кратък и ясен бе държавният глава. Вучич добави, че животите на хората в Сърбия са много по-важно от милионите на Йович.

Самият играч пък заяви, че съжалява, "че някои хора не са му дали необходимите инструкции какво точно да прави по време на изолацията".