Къде ще заиграе Лионел Меси, ако наистина напусне Барселона? Раздялата, която в съзнанието на мнозина изглеждаше невъзможна, сега е по-реална от когато и да било.

Шесткратният носител на "Златната топка" е твърдо решен да си тръгне от каталунската столица и даде да се разбере, че намеренията му са абсолютно сериозни. Манчестър Сити и мощното лоби от бивши кадри на Барса в клуба се явяват като основен фаворит за Лео, но в другия край на света има клуб, който също мечтае за №10.

Нюелс Олд Бойс. Родният тим на Меси, за който той играе преди да потегли към Испания. Аржентинците вероятно са наясно, че подобен транфер е в сферата на мечтите, но въпреки това вярват в него. А в агитацията се включи и най-важният човек в страната - президентът Алберто Фернандес.

"Ти си в сърцата ни и никога не сме те гледали как играеш у дома. Достави ни това удоволствие и завърши кариерата си в Нюелс Олд Бойс", обяви Фернандес пред местна телевизия.

В родината на Меси се надяват, че той ще повтори стъпките на друга знаменита десетка - Диего Армандо Марадона. Той се завърна от Европа на 33-годишна възраст, на колкото е и Лео в момента, за да облече екипа именно на Нюелс.

Преди няколко дни истинска Меси мания бе завладяла улиците на родния му град Росарио, като улиците се изпълниха с тълпи от фенове, които направиха своеобразен парад в чест на суперзвездата и евентуалното му завръщане у дома...