Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу уведоми бащата на Лео Меси - Хорхе, който е и негов агент, че е готов да даде оставка.

Стига това да убеди сина му да остане в клуба. Босът е обвиняван за кризата при каталунците, както и за решението на Лео да си тръгне. Бартомеу е начело на Барселона от 2014-а.

Условието му е, че ако обяви оттегляне и предоставяне на властта в ръцете на вицепрезидента Жорди Кардонер, Меси трябва да гарантира, че ще остане в клуба. Нещо, което към момента играчът изключва като вариант. Той твърдо иска да отиде в друг отбор, като вече вървят преговори с Манчестър Сити.

Бартомеу е обявил също така, че ако предложението му не бъде прието, Барса няма да се съгласи да пусне Меси без пари. Ако е нужно, ще се стигне до граждански съд, но до юни 2021 г. той е с договор и за него трябва да бъде платена трансферна сума.

Освен това президентът заяви в интервю за радио "Кадена Сер", че на заседанието на борда на директорите в сряда е решено: Меси няма да бъде продаден на клуб, който играе в Шампионската лига и е конкурентен на Барселона.

Нещо, което обаче Барса няма как да контролира и да забрани - такава клауза няма в контракта на Лео. Тук вече стигаме до очевиден опит да се пречи на евентуалното напускане на звездата, който изглежда и доста отчаян...

В същото време Луис Суарес, приятел и съотборник на Меси, който е пред раздяла с Барселона, отхвърли обвиненията, че е надъхал аржентинеца да се махне.

Уругвайският нападател бе сниман на вечеря с десетката в сряда в ресторант в града, като версията на медиите е, че откровеното прогонване на Луис от клуба е последната капка, преляла чашата с търпението на Меси.