Временният президент на родния футбол - Михаил Касабов, изрази оптимизъм за доиграването на футболния шампионат.

Той не се нае да прогнозира дата за евентуалното му подновяване, но смята, че няма да се стигне до принудителен край, без двбубоите да бъдат доиграни.

Пред "Novapress" Касабов заяви, че няма как да се вземе решение за подновяването без консултация с оперативния щаб.

"Оптимист съм, че с много дисциплина от хората ще успеем да се преборим с този коронавирус и вярвам, че има шанс след края на извънредното положение нещата във футбола ни да започнат да се нормализират.

Знаете, че трябва отборите да се подготвят преди първенството да се поднови. Ще подчертая обаче, че все пак всичко зависи от националния оперативен щаб. И те ще решат кога можем да подновим отново футболът ни. Щабът и правителството полагат големи усилия да преодолеем коронавируса.

Аз лично съм оптимист, че сезон 2019/2020 ще се доиграе и няма да се стига до неговото прекратяване. Справедливостта изисква да се доиграе и всичко да се реши на терена, а не да се реши на масата.

Целта и на УЕФА е всички първенства и турнири да завършат. Това е и основната ни цел все пак. У нас нещата с този вирус вървят добре. Няма толкова много заболели както в повечето страни, в Европа, а това е нещо положително", каза Касабов.