Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователно писмо до колегата си Борислав Михайлов по повод кончината на легендарния български нападател Петър Жеков.

Великият голмайстор на Берое, ЦСКА и националния тим на страната ни си отиде на 78-годишна възраст преди 10 дни.

Ето и пълния текст на адреса:

"Скъпи господин президент,

Бих желал да изразя най-искрените си и сърдечни съболезнования по повод кончината на бившия български национал Петър Жеков. Думите са изключително слаби, за да изразят тъгата, която чувстваме от тази загуба.

През състезателната си кариера Петър записа 40 мача за България и бе част от знаменития отбор, спечелил сребърни медали от Олимпиадата през 1968 г. На клубно ниво след старта си във ФК Димитровград той ще бъде запомнен с изявите си за Берое и особено за ЦСКА, където спечели 5 национални титли и 4 купи на България.

Икона на ЦСКА, легенда на българския футбол, смятан за един от най-великите нападатели в историята му, носител на европейската "Златна обувка" за 1969 г. и 6-кратен реализатор номер 1 на българското първенство - всички тези постижения в съчетание с личните му качества, лидерството, лоялността и чисто човешките добродетели никога няма да бъдат забравени и той ще липсва на всички нас.

От името на международната футболна общност бих желал да изразя най-дълбоко съчувствие към Българския футболен съюз, към ЦСКА и към семейството, приятелите и близките на Петър Жеков. Мислите ни са с всички вас.

Надявам се тези спомени и думите на подкрепа да ви донесат успокоение в този труден момент.

Искрено Ваш

Джани Инфантино".