Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид) в Барселона може да бъде блокиран, въпреки че играчът вече направи неофициален дебют, съобщава Би Би Си.

Медията цитира президента на Ла Лига Хавиер Тебас, който не изключва тази възможност заради неразбирателство между двата клуба за платената сума около сделката.

Барса обяви новото попълнение, като уточни, че е активирал освобождаващата клауза в договора му на стойност 120 милиона евро.

Тя бе 200 милиона, но според контракта се смъкна на 1 юли, а "дюшекчиите" твърдят, че сделката е направена преди тази дата и трябва да получат по-голямата сума.

"Възможно е да блокираме трансфера на играч. Ла Лига ще реши какви действия да предприеме. Атлетико отправи оплакване и ни попита защо сме дали картотека на Гризман. Води се разследване, което ще разреши казуса", заяви Тебас.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/85859-66633-2817/0331/bg

 

28-годишният Гризман вече дебютира за Барса при загбата с 1:2 от Челси на японска земя.

Атлетико се обърна и към ФИФА през 2017-а заради неправомерни преговори на Барселона с Гризман по това време.

През миналото лято световният шампион с Франция отхвърли оферта на шампиона, а от столичния клуб твърдят, че каталунците са се свързали неправомерно с него и през март тази година.