Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде интервю за медия в родната си Словения и отговори на въпроси, които вълнуват феновете не само там, но и в цяла Европа.

Изданието "Екипа24" започва разговора си с шефа на футбола на континента с въпрос можем ли да очакваме завършек на сезона в големите първенства - Италия, Испания, Англия, Германия...

"Оптимист съм - казва Чеферин. - Оптимист съм, че ще видим и битката на Реал и Барселона за титлата в Испания. И в Италия първенството би трябвало да се доиграе. Като цяло гледам позитивно и мисля, че ще видим финализиране на сезоните навсякъде.

Не може да се гарантира и обещае нищо, като ситуацията е различна в отделните страни."

Идва и темата с Ливърпул, която изданието нарича "особено чувствителна" и интересна за хората в Европа - тимът е с 25 точки преднина и реално не може да бъде изместен от първото място...

"Не виждам начин Ливърпул да не получи титлата си. Когато се играят мачовете, на него ще му трябват съвсем малко точки и той със сигурност ще ги спечели.

Ако по някаква причина не може да се доиграе сезонът, ние пак трябва да определим шампиони. И, разбира се, няма сценарий това да не е Ливърпул.

Разбирам, че феновете ще са разочаровани, ако награждаванията на първенците са пред празни трибуни. Разбирам, че ще бъде тъжно, ако трябва да решим въпросите за титлите на масата, а не на терена. Но вярвам, че няма да се стигне до това.

Към този момент ние сме напълно ангажирани и обмисляме варианти само за завършването на сезона в отделните първенства. Други сценарии не се обсъждат."