Александър Чеферин е най-важният ръководител в европейския футбол.

Президентът на УЕФА е убеден в доброто стечение на обстоятелствата и смята, че феновете ще се завърнат по стадионите по-рано от предполагаемите прогнози.

Словенецът говори за пандемията от COVID-19, преместването на Евро 2020, както и други интересни теми.

"Взех решението за отлагането на Евро 2020 в 4 сутринта. Не можех да спя нормално. Бих заложил милион долара, че първенството ще се проведе по план. Този вирус няма да вирее завинаги. Нещата ще се променят много по-скоро, отколкото много хора си мислят", заяви Чеферин в интервю за The Guardian.

По собствените му думи ситуацията е сериозна и всички подхождат внимателно към нея, а като цяло е оптимисточно настроен и не вярва в апокалиптичната гледна точка за следващи вълни на заразата.

"Хората обикновено все някога умират, но трябва ли да се притесняваме толкова сега? Не мисля. Следваме съветите на властите. Лично аз съм напълно сигурен, че добрият стар футбол с фенове ще се завърне съвсем скоро", казва още той.

Чеферин не смята, че промените, касаещи играта и породени от коронавируса, ще продължат дълго време. 

"Всичко ще бъде нормално, когато се отървем от този проклет вирус. Футболът не се промени след Втората световна война, нито пък след Първата.

Няма да се промени и заради някакъв вирус. Няма ли как светът просто да бъде по-добър след всичко това? Винаги има уроци за научаване", убеден е той.