Президентът на Европейската футболна централа УЕФА - Александър Чеферин, изпрати лично поздравително писмо до Борислав Михайлов.

Поводът е преизбирането му за президент на Българския футболен съюз за пети пореден мандат.

Словенецът Чеферин, който през годините е показвал, че има отлични отношения с Михайлов, изразява уверение за добрите дни, които очакват футбола у нас.

Ето и пълния текст на писмото, което БФС разпрати до медиите:

"Скъпи г-н президент, скъпи Боби,

Щастлив съм да Ви поздравя за избирането Ви за президент на Българския футболен съюз на вчерашния извънреден конгрес.

В момента, в който отново поемате кормилото на българския футбол, най-искрено Ви желая всичко най-добро за новия мандат. Със сигурност неподправената Ви любов към футбола и управленският Ви опит както в националната асоциация, така и на терена, отново ще Ви помогнат да популяризирате и развивате футбола в България - и то не само в контекста на елитния футбол, но и на ниво масов футбол, детско-юношеско развитие, женски футбол и нови инфраструктурни проекти, които допълнително да подпомогнат достъпа до играта и растежа на броя участници в процеса.

Боби, както подчертах неотдавна, УЕФА е изцяло на Ваше разположение за всякакъв вид помощ и подкрепа, която би Ви била нужна по пътя към новото и вълнуващо бъдеще за Българския футболен съюз и българския футбол като цяло.

Искрено Ваш,

Александър Чеферин"