Англия трябва да премахне купата на Лигата, за да избегне дублирането на мачове. Това мнение изрази президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Отборите в Англия играят за две домашни купи всеки сезон - тази на Лигата и тази на Футболната асоциация, което често води до сериозно недоволство от страна на мениджърите, особено при сгъстения календар от мачове.

По-рано този сезон Ливърпул трябваше да играе с отбора си до 23 години в четвъртфиналите на турнира за купата на Лигата, тъй като само 24 часа по-късно имаше полуфинална среща в Катар от Световното клубно първенство.

"Купата на Лигата се закри във Франция, така че само Англия остава с такава. Мисля, че всички са наясно, че за всеки ще бъде по-добре, ако този турнир отпадне от календара", каза Чеферин пред в. "Таймс".

"Знам, че чрез турнирите за купите в Англия се финансират отборите с по-малки бюджети, както и че англичаните много обичат традициите, но понякога това създава и проблеми", заяви Чеферин, който в неделя изгледа на живо финала на турнира между Манчестър Сити и Астън Вила, спечелен от "гражданите" с 2:1.