Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, е оптимист за доиграването на първенствата и Стария континент.

В интервю пред "Corriere della Sera", словенецът сподели вижданията си за близкото бъдеще на играта.

Според него в този тежък за целия свят момент, възобновяването на играта може да се отрази положително на милиони хора, но пък всички ще трябва да свикнат с гледките на празни трибуни.

"Аз съм оптимист и вярвам, че има опции, които ще ни позволят да стартираме и да завършим местните шампионати и клубните турнири без съкращаването им. Може би ще се наложи това да стане без публика, но най-важното според мен е играта.

Светът има нужда от футбол. В тези тежки времена това би донесло щастие на привържениците - било то и само да гледат мачове по телевизията. Готови сме да подновим футбола, но трябва да се съобразим с решенията на властите и да чакаме разрешение от тях.

В началото, когато първенствата се възобновят, при всички положения това ще е без зрители на стадиона. Трябва да свикнем с това. Но по-добре да има мачове без публика, отколкото изобщо да няма.

Футболът би върнал емоциите и радостта, от които всички фенове се нуждаят в домовете си. Мерките ще бъдат за временни, а след това всички ще се върнем към нормални условия. Тепърва ще виждаме пълни стадиони. Сигурен съм в това. Това, което наистина би ме притеснило е футболът да загуби своето единство и солидарност".