Еван Ндика в бил посетен от част от отбора на Рома в болницата в Удине, след като защитникът припадна на терена в снощния мач от Серия "А" между Удинезе и "джалоросите".

От римския клуб дадоха повече допълнителна информация относно състоянието му, което е стабилно, след като първо имаше информация от няколко различни места, че веднага след случилото се Ндика е в "жълтата зона" и лекарите се борят за живота му.

ВИДЕО ОТ СЛУЧКАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК >>>

"Еван се чувства по-добре и е в добро настроение. Той ще остане в болницата за допълнителни изследвания и още лекарско наблюдение. Форца Еван!", написаха "вълците" в социалните мрежи.

Капитанът Лоренцо Пелегрини е уведомил съотборниците си за състоянието на Ндика. Заедно с него са били и треньорът Даниеле де Роси, както и Лина Сулоку - главен изпълнителен директор на клуба.

Първоначално се мислеше, че става дума за инфаркт, защото заедно с медицинския екип на Рома, на терена влязоха и хора с дефибрилатор. В крайна сметка обаче той не е бил използван.

По всяка вероятност Ндика се е строполил на терена заради удар, получен в областта на гърдите по-рано през двубоя, а натъртването е довело до проблеми с дишането.

Доказателство за това, че всичко е наред, е и поведението на Де Роси пред журналистите около болницата. Легендата на Рома с усмивка ги е уверил, че всичко е наред.

Отборът отлетя обратно към столицата с полет от Триест, което означава, че прекъсната среща с Удинезе няма да се доиграе днес, както по принцип гласят правилата в Италия.

В четвъртък на римляните им предстои реванш в Лига Европа срещуМилан.