Футболният анализатор и бивш вратар от Висшата лига Шака Хислоп заяви, че търси "най-доброто медицинско мнение", което може да получи, ден след като припадна на снимачната площадка в телевизия ESPN преди мача между Реал Мадрид и Милан на стадион "Роуз Боул" в Пасадена.

54-годишният Хислоп се е олюлял между гримьорната и студиото, докато е разговарял с колегата си Дан Томас. След което бившият вратар на Нюкасъл и други отбори пада на земята, което кара Томас да повика медицинска помощ.

Хислоп е бил в ефир, когато се е почувствал зле. Лекарите са успели бързо да го свестят, а на полувремето Дан Томас е казал, че Хислоп вече е по-добре, намира се в съзнание и говори с хората.

Нито Хислоп, нито екипът на телевизията са посочили каква е евентуалната причина за припадъка. Вчера бившият футболист публикува видео съобщение, в което каза, че е благодарен за вълната на загриженост и подкрепа, които усеща.

"Е, не беше много комфортно! Какви 24 часа само. Понякога животът ти дава знак, че трябва да спреш, да се огледаш и да видиш къде си. Време е да благодаря на семейството и на приятелите ми. Вероятно малко ще си почина от футбола, ще се оттегля за известно време".

"Моят отговор в момента е такъв, че трябва да потърся най-доброто възможно медицинско мнение и да изчакам, за да видя какво ще кажат лекарите", заяви още роденият в Лондон бивш национал на Тринидад и Тобаго.