В италианския клуб Каляри има притеснения относно състоянието на Кирил Десподов, привлечен през януари от ЦСКА за 4 милиона евро.

Нападателят пропусна няколко мача през пролетта заради мускулни проблеми, което донякъде може да бъде прието за нормално при смяната на режим на трениране и натоварвания.

Десподов обаче има и кондиционни проблеми, които в Каляри се надяват да бъдат преодоляни след лятната предсезонна подготовка.

Футболист №1 на България за 2018 г. не започна като титуляр нито един мач през пролетта в Серия А, влезе като резерва в 4 двубоя. Записа общо 101 минути, което е твърде малко, но все пак след трансфер в средата на сезона не може да се счита за сензационно или някакъв провал.

По-голямото притеснение е, че Десподов не е в оптимално състояние и в края на сезона, като това е било забелязано и от националните треньори по време на лагера преди европейските квалификации срещу Чехия (1:2) и Косово (2:3). В първия мач звездата на тима остана резерва, а във втория започна като титуляр, но видимо отпадна физически в последния половин час.

Засега няма индикации Каляри да се е отчаял от формата на Кирил.

В клуба имат търпението и увереността, че е въпрос на време и добра подготовка през лятото, Десподов да стъпи на друго ниво кондиционно. В спортно-техническите му качества никой в сардинския отбор няма съмнения.