Английските футболни клубове трябва да преосмислят някои неща с оглед на случващото се в следствие на пандемията от COVID-19.

Така смята Рик Пари - шеф на футболната лига. На 18 март ръководената от Пари организация отпусна 50 милиона паунда, които в кратокраен срок да помогнат на отборите от по-ниските дивизии, които са финансово затруднени заради кризата.

"Не съм почитател на такъв манталитет, в който просто искаш пари от някой друг. Вместо да търсиш подаяния, по-добре да си помогнеш сам. Да кажеш - направили сме това и това, намерили сме този проблем, как може да процедираме за по-добро бъдеще?", разсъждава той в интервю за BBC.

"Смятам, че в диалог с клубовете от Висшата лига, има как да се стигне до модел за устойчиво бъдеще и като цяло до едно ново начало", казва Пари.

Във футболната асоциация членуват 72 отбора, които са извън Премиършип - от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2.

"Разходите трябва да се контролират по-добре. И вярвам, че това ще стане, защото ако подобни случки не накарат хората да се концентрират върху тези неща, не знам какво друго би могло", добавя Пари.

"Идеята е всичко това да е приключило през юни. Сезон 2019/2020 започва през август. Смятам, че ще има остатъчен ефект от поне година и половина, така че трябва да сме готови за компромиси", завършва Пери.