Футболната асоциация в Англия призова правителството да позволи на феновете да се завърнат по стадионите в страната. Управлението се надяваше да разреши запълване на около 25 процента от капацитета на съоръженията в Англия от 1 октомври.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че тези планове трябва да бъдат отложени заради разпространението на новия коронавирус в Обединеното кралство.

Един от шефовете във Висшата лига Ричард Мастърс, изпълнителният директор на Футболната асоциация (ФА) Марк Бълингам, директорът по женския футбол във ФА Кели Саймънс, както и директорът във Футболната лига в страната Дейвид Болдуин заявиха, че вече работят заедно за завръщането на публиката по стадионите в Англия.

"Тестваме успешно някои събития. Демонстрирахме, че можем да провеждаме мачовете без да създаваме опасност. Съвсем скоро може да се завърнем и да се обединим с подкрепата на местните власти, подпомагайки регионалния бизнес, националната икономика, поминъка и работата на хората", се казва в общо писмо на различните футболни организации в страната.

Управляващите футболни органи вече заявиха, че клубовете са доказали, че разполагат с всички мерки за безопасност за завръщане на феновете, като същевременно остават отворени за приемане на иновации като част от проект за масовото тестване на запалянковците.