Проблемите около съботното дерби между ЦСКА и Левски продъжлават с пълна сила.

Вече е ясно, че двубоят на националния стадион "Васил Левски" между двата ни гранда ще бъде без фенове за първи път в историята.

Освен това отборът на Левски бе тежко ударен от коронавируса, като регистрира 16 заразени футболисти в състава си.

Очаква се обаче утре голяма част от тях да излязат от карантината. Вероятно утре ще им бъдат направени нови PCR тестове, а ако положителните са по-малко от 10, тогава "сините" ще трябва да изиграят мача.

Те обаче поискаха отлагането му, защото дори да съберат нужната група футболисти, те не са тренирали в последните 14 дни. Според "Мач Телеграф", на днешния Управителен съвет на клуба дори ще се обсъжда крайна мярка като неявяване на мача.

Днес пък стана ясно, че с положителен тест в състава на ЦСКА е Брадли Мазику, който бе част от националния тим на Конго в последната седмица. С контузия пък са Амос Юга, Жеферсон, Георги Йомов и Петър Занев.

Също с коронавирус е младежкият национал Иван Турицов, а пък капитанът Валентин Антов е с вирусно заболяване, но не става въпрос за COVID-19.

Така двата тима се готвят за "тихо" откъм липса на публика дерби, в което двамата треньори ще трябва да извършват доста промени в съставите си.

Разбира се, не е изключено в следващите два дни да има решение на БФС по случая.