Турция изживява драматични часове, а новините около последствията от ужасното земетресение следват една след друга от различни градове на страната.

Един от най-тежко пострадалите райони е този на Хатай, където девететажна сграда в центъра на града рухна като кула от карти рано сутринта в понеделник. Оказва се, че в нея са били някои от звездите на местния отбор от елита на турския футбол Хатайспор, както и спортният директор на клуба Танер Савут.

Ганайският ас Кристиан Атцу, привлечен преди няколко месеца и играл в Челси, Нюкасъл, Порто и Малага в кариерата си, както и за националния тим на африканската страна, се превърна в една от минитемите в драматичния ден.

Атцу е живял на деветия етаж в сградата и е потвърдено, че е бил там, когато се е срутило съоръжението. Ганаецът не бе изваден от развалините до късно в понеделник вечер, като около 23:00 часа наше време бе последното съобщение от говорителя на Хатайспор, което гласеше:

"Все още търсим Кристиан Атцу и директора Савут. За съжаление те още не са намерени при спасителните работи на мястото".

Съдбата придаде още повече драматичност и трагичност на цялата ситуация около ганаеца, ако това е възможно изобщо при мащабите на една човешка трагедия с хиляди невинни загинали хора.

Ден по-рано Кристиан вкара фамозен победен гол в 97-ата минута, с последния удар в мача, за да донесе 1:0 за Хатайспор над гостуващия Касъмпаша.

Попадението извади тима му от зоната на изпадащите, а след мача той бе носен на ръце от съотборниците му като герой. И обяви в интервюто си след края, че е намерил мястото си, харесва му в Турция и Хатай и възнамерява да даде всичко за спасението на тима в елита. Часове по-късно удари природното бедствие.

Разнопосочни новини из социалните мрежи през целия ден "изстрелваха" как Атцу е спасен, откаран в болница и в добро състояние. Почти веднага бяха опровергавани.