Преминаването на Кирил Десподов в редиците на Лудогорец предизвика вълна от негативни емоции, изразени в социалните мрежи от привържениците на предишния му клуб в България - ЦСКА.

Те получиха студен душ в последните часове на трансферния пазар вчера, когато стана ясно, че италианският Каляри преотстъпва любимеца им на техните най-големи съперници в Първа лига - шампионите от Разград.

Това е втори подобен удар за червените фенове, след като през лятото на 2018 г. Антон Недялков също подписа изненадващо с Лугодорец. И тогава трансферът беше реализиран от чуждестранен клуб - американският Далас, като сделката докара на защитника заплахи от страна на крайните ултраси.

Не по-различна е и сегашната ситуация.

Въпреки късния час на новината в понеделник, феновете на ЦСКА разпространиха мълниеносно стопкадър от пост на Кирил Десподов от 24 юни 2017 г.

На него той позира заедно с тогавашния си съотборник Антон Недялков, а текстът към снимката гласи:

"Днес на контрола в Австрия ЦСКА имаше повече фенове, отколкото Лудогорец, когато стана шампион. Някои неща не се купуват с пари, само ЦСКА!"

Ефектът от написаното преди повече от 3 години още повече засилва гневните коментари и заради това, че по все още непотвърдена информация ключ към сърцето на Десподов е договорената заплата, надвишаваща тази, която взимаше досега в Каляри (неофициално тя е около 35 000 евро месечно в клуба от Сардиния).

Очакванoто обяснение от футболиста за професионализъм пък срещна иронични коментари още преди да бъде изречено.

По този повод червените фенове припомниха снимка от детските години на Кирил Десподов, за която преди години му бяха простили. На нея нападателят беше сниман да позира в детските си години с екип на вечния враг "Левски".